'Max zakte door het ijs tegen Spanje en komt voor de absolute top tekort'

'Max zakte door het ijs tegen Spanje en komt voor de absolute top tekort'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 10:23zo 22-11-2020 om 10:23

De loopbaan van Philipp Max is in een stroomversnelling geraakt na zijn transfer naar PSV. Paul Verhaegh twijfelt er niet aan dat de 27-jarige linksback nog een stapje kan maken, maar daar denkt de Duitse journalist Johannes Graf anders over.

Max is voortvarend begonnen bij PSV, met twee goals en vijf assists in zeven Eredivisie-duels. Daarmee speelde de Duitser zich in de kijker bij bondscoach Joachim Löw. "Philipp gaat, denk ik, nog wel een transfer maken als hij zo doorgaat", zegt Verhaegh, die tussen 2015 en 2017 met hem samenspeelde bij FC Augsburg, tegen de NOS.

"Het heeft mij wel verrast dat Philipp voor PSV koos", aldus Verhaegh. "Ik denk dat hij op den duur nog een stap kan maken, maar dit is voor hem wel een mooie kans in het buitenland. Hij wil graag voor de prijzen spelen. Bij Augsburg was het vooral een strijd tegen degradatie."

Volgens Graf klopte PSV op het juiste moment aan bij Max, die al langer zijn zinnen had gezet op een transfer. "Zo meldden Atalanta Bergamo en Borussia Mönchengladbach zich heel concreet voor Max, maar vroeg Augsburg telkens de hoofdprijs. Door de coronacrisis kon PSV hem voor een relatief laag bedrag (acht miljoen euro, red.) wel binnenhalen", zegt de journalist van de Augsburger Allgemeine."

Toch denkt Graf dat de vleugelverdediger nu aan zijn top zit. "PSV is voor Max het maximaal haalbare, denk ik. Dat bedoel ik niet negatief, hoor. PSV is een grote club. Maar de manier waarop Max bijvoorbeeld tegen Spanje door het ijs zakte, maakte voor mij wel duidelijk dat hij voor de absolute top nog tekort komt. Tegen Tsjechië en Oekraïne kon hij prima mee. En voor PSV is Max een uitstekende voetballer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zit Max aan zijn plafond bij PSV?

Ja
45%
Nee
55%
(861 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws