'Beerens heeft z'n neus nog, bij Suárez zag je later tandafdrukken in de huid'

'Beerens heeft z'n neus nog, bij Suárez zag je later tandafdrukken in de huid'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 11:52di 24-11-2020 om 11:52

De supporters van Vitesse zullen Sébastien Sansoni niet snel vergeten. In drie seizoenen groeide de nu 42-jarige Fransman uit tot een publiekslieveling in het Gelredome, mede door twee 'stomme acties' in de derby tegen NEC.

Sansoni baarde in het voorjaar van 2007 opzien door in de neus van Roy Beerens te happen. Het leverde hem de bijnaam 'Le Cannibale' op. Later spuugde hij naar een speler van NEC. "Dat was niet goed, hè. Stomme acties. Af en toe was ik een beetje gek", reageert Sansoni in een uitgebreid interview met VICE Sports.

Beerens werd niet gebeten, benadrukt Sansoni. "Bij Luis Suárez zag je later tandafdrukken in de huid bij Otman Bakkal en Giorgio Chiellini. Ik kan me voorstellen dat Beerens schrok, maar hij heeft zijn neus nog, haha. Al reageerde hij alsof zijn neus eraf was. Vanaf toen werd ik Le Cannibale. Mijn vrouw was er niet trots op."

De Fransman liet zich naar eigen zeggen ook meeslepen door NEC-cultheld Patrick Pothuizen. "A really bad guy, really bad", zegt hij. "Op het veld bedoel ik dan. Ik ken hem niet daarbuiten. Ik had een overtreding gemaakt en die Pothuizen kwam op mij af alsof ik iemand had vermoord. Hij schold me voor van alles uit. Fuck off to France, dat soort dingen."

'Daarna kwam er nog een speler van NEC en vervolgens stond Beerens voor mijn neus en riep ook wat. Toen knapte er iets bij mij", aldus Sansoni. "Ik had niet die bijtbeweging moeten maken, maar achteraf had ik Pothuizen nog graag een dreun willen geven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws