Kraay jr. heeft opvolger Onana bij Ajax op het oog: 'Roep ik, op eigen titel'

Kraay jr. heeft opvolger Onana bij Ajax op het oog: 'Roep ik, op eigen titel'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 12:29zo 29-11-2020 om 12:29

Andre Onana had zaterdagavond bijna niets te doen tegen FC Emmen en kon de grassprietjes op De Oude Meerdijk tellen. Marciano Vink denkt dat de Ajax-keeper zich flink verveelde, terwijl Hans Kraay jr. de ideale opvolger voor Onana al op het oog heeft: Joël Drommel.

"Ik zag de beelden... Hij heeft een half dansje gedaan rond de middencirkel", begint Vink bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Dat is natuurlijk lastig. Hij moet scherp blijven voor dat ene schot en uiteindelijk kreeg hij er één. Hij heeft al zijn ledematen gerekt. Het is lastig om jezelf dan negentig minuten te vermaken."

Het is geen geheim dat Onana in de toekomst graag een stap naar de Europese top wil maken. Kraay jr. denkt dat Ajax niet lang na hoeft te denken over de opvolger van de Kameroener. "Drommel wordt de opvolger van Onana", geeft hij aan. Scherpen is volgens de FOX Sports-analist niet goed genoeg om de vaste keeper in Ajax 1 te worden. "Ik denk niet dat hij ooit de nummer één van Ajax wordt. Drommel is klaar om de opvolger van Onana te worden. Dat roep ik op eigen titel."

Gertjan Verbeek gaf Drommel in zijn periode als FC Twente-trainer de kans in het eerste elftal. "Drommel was op een zijspoor beland, maar ik heb hem er toen weer ingezet." Drommel moest destijds de concurrentiestrijd aangaan met Jorn Brondeel. "Je kon op de training duidelijk zien wie de betere was", vervolgt Verbeek. "Ik moet ook zeggen dat Brondeel stijf stond van de zenuwen, dat hielp ook niet mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Drommel een goede opvolger zijn van Onana?

Ja, dat bewijst hij bij Twente
55%
Nee, daarvoor komt hij (nog) tekort
45%
(3407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws