Enthousiast FC Groningen houdt tandeloos Willem II thuis van zich af

Enthousiast FC Groningen houdt tandeloos Willem II thuis van zich af

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 16:21zo 29-11-2020 om 16:21

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 17:14zo 29-11-2020 om 17:14

FC Groningen lijkt dit seizoen een serieuze gooi naar Europees voetbal kunnen doen, terwijl Willem II in de buurt van de degradatiezone blijft bivakkeren. De onderlinge confrontatie in Groningen van zondagmiddag bood niet veel vermaak, maar leverde wel een meer dan verdiende zege voor de energieke thuisploeg op.

Willem II was dé verrassing van het Eredivisie-seizoen 2019/2020, maar dit seizoen wil het een stuk minder vlotten met De Tricolores. De ploeg van Adrie Koster had tijdens de eerste helft weinig in te brengen tegen FC Groningen, maar haalde met 0-0 de rust. Damil Dankerlui – vorig seizoen nog uitkomend voor Willem II – en Patrick Joosten kregen de grootste kansen, maar mikten naast het doel van Jorn Brondeel.

Ook na rust lag het initiatief bij de thuisploeg. Willem II kwam het eerste kwartier van de tweede helft nog zonder kleerscheuren door, maar FC Groningen drukte vervolgens alsnog door. Invaller Tomás Suslov trok de bal terug vanaf rechts, Ahmed El Messaoudi verschalkte Brondeel met een diagonale schuiver: 1-0.

Willem II probeerde plots de weg naar voren te zoeken en had nog bijna succes ook: Paul Gladon kon echter net niet bij een voorzet van Vangelis Pavlidis komen. De grootste kansen bleven echter voor Groningen, maar El Messaoudi en Gabriel Gudmundsson verzuimden om de thuisploeg in veilige haven te schieten. De mannen van Danny Buijs kwamen echter niet meer serieus in de problemen en zijn voorlopig de nummer zeven, met zeventien punten. Willem II blijft op acht punten staan: slechts drie meer dan nummer zestien ADO Den Haag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws