'Jahanbakhsh ziet zandbak niet zitten en heeft andere bestemming voor ogen'

'Jahanbakhsh ziet zandbak niet zitten en heeft andere bestemming voor ogen'

8 mei - 20:08
16

Feyenoord gaat de optie in het aflopende contract van Alireza Jahanbakhsh tegen de huidige voorwaarden niet lichten. Dat meldt 1908. Afgelopen maand werd duidelijk dat het contract van de Iraniër formeel is opgezegd, waardoor de aanvaller kan rekenen op veel internationale belangstelling.

Jahanbakhsh zou recent al een aanbieding hebben gekregen uit het Midden-Oosten. Volgens 1908 kan hij jaarlijks een bedrag van maar liefst vijf miljoen dollar op gaan strijken. De aanvaller vindt het naar verluidt echter nog te vroeg om richting de zandbak te verkassen en mikt op een andere deal in het buitenland. 'Een verlenging tegen vijftig procent salaris bij Feyenoord behoort niet tot de opties', bevestigt het medium nog maar eens.

Feyenoord strikte onlangs Anis Hadj Moussa, die door het bestuur wordt gezien als de vervanger van Jahanbakhsh in Rotterdam. Om die reden kijkt Jahanbakhsh verder. De aanvaller zou zelf het liefst neerstrijken in competities als de Serie A of zelfs de Amerikaanse Major League Soccer. Clubs kunnen komende zomer transfervrij toehappen voor de komst van Jahanbakhsh.

De Iraniër kwam voor een aantal seizoenen terug voor een kleine transfersom over van Brighton & Hove Albion en was in zijn Rotterdamse periode goed voor 104 officiële duels, waarin hij zeventien keer scoorde en vijftien assists gaf.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: