Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Berghuis hekelt arbitrage in Europa League: 'Niveau niet heel hoog'

Berghuis hekelt arbitrage in Europa League: 'Niveau niet heel hoog'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 09:08vr 04-12-2020 om 09:08

Steven Berghuis hekelt het niveau van de scheidsrechters in de Europa League. De aanvoerder van Feyenoord kreeg gisteren samen met vijf ploeggenoten een gele kaart in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Dinamo Zagreb.

Op de vraag waaraan Berghuis zich het meest ergerde tijdens de wedstrijd tegen Dinamo, heeft de rechtsbuiten een duidelijk antwoord. "Uiteindelijk wel de scheidsrechter. Het niveau van de scheidsrechters in de Europa League is niet heel hoog, moet ik zeggen", vertelt Berghuis na afloop aan RTL 7.

Berghuis kreeg net als Uros Spajic, Jens Toornstra, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida en Marcos Senesi een gele kaart van de Britse arbiter Chris Kavanagh. "Ja, Dinamo doet dat ook wel slim, lokt het uit met veel theater."

"En dat weet je ook, dat het zo’n wedstrijd gaat worden, helemaal als zij op 0-1 komen. Ik denk dat we verdiend hebben verloren. De penalty vlak voor rust was vervelend, maar in de tweede helft dwingen we zelf ook veel te weinig af", baalt Berghuis.

"Met de kwaliteiten die we hebben horen we dit soort potjes gewoon te winnen en moeten we een ploeg als Dinamo Zagreb weg kunnen spelen. Maar we leven nog, hebben alles in eigen hand", relativeert Berghuis. Feyenoord moet volgende week donderdag winnen in Oostenrijk van Wolfsberger AC om de knock-out fase van de Europa League te behalen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Berghuis?

Ja, het niveau van de scheidsrechters is slecht
75%
Nee, de scheidsrechters doen het prima
25%
(798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws