Groningen vol vertrouwen richting Alkmaar: 'Tegenvaller dat Robben er niet bij is'

Groningen vol vertrouwen richting Alkmaar: 'Tegenvaller dat Robben er niet bij is'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 14:24vr 04-12-2020 om 14:24

FC Groningen neemt het aanstaande zondag op tegen AZ. Dat doet het zonder Arjen Robben, die de rest van het kalenderjaar aan zich voorbij moet laten gaan. Een flinke tegenvaller, vindt ook trainer Danny Buijs, die wél over de rest van zijn selectie kan beschikken.

Buijs gaat in aanloop naar het duel met AZ in op de situatie binnen zijn selectie. "Het is positief, de enige tegenvaller is eigenlijk dat Arjen er niet bij is. Alle andere jongens staan op het trainingsveld en zijn inzetbaar", vertelt hij in gesprek met het clubkanaal. De trainer denkt ook dat er zonder Robben een resultaat te behalen valt in Alkmaar. "Ik denk dat wij weten wat de kracht is van AZ, maar wij gaan ook van eigen krachten uit."

AZ wist donderdag knap een punt uit het vuur te slepen tegen Napoli en was zelfs dicht bij een overwinning. Buijs looft de ploeg van trainer Arne Slot. "Het is heel simpel: AZ verdient een groot compliment. Ook vorig jaar al. Het is één van de beste ploegen van Nederland. Ze zijn heel moeilijk te bespelen en hebben veel kwaliteiten, vooral aan de bal", sluit de Groningen-trainer af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws