Chelsea neemt koppositie in Premier League over, Ziyech valt geblesseerd uit

05-12-2020 23:12
16

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van Tottenham Hotspur. De mannen van trainer Frank Lampard wonnen in eigen huis met 3-1 van Leeds United, dat via Patrick Bamford al snel op voorsprong kwam. Olivier Giroud, Kurt Zouma en Christian Pulisic draaiden de wedstrijd om. Hakim Ziyech viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure.

De start van Leeds United op Stamford Bridge mocht er wezen: de promovendus stond al na vier minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Patrick Bamford. Na een razendsnelle counter omspeelde hij Edouard Mendy, die te ver uit zijn doel kwam. Het was vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven.

Na ongeveer een halfuur spelen trok Chelsea de stand gelijk. Weer was het Olivier Giroud, die er in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla al vier maakte, belangrijk. De Fransman tikte knap binnen bij de eerste paal en liet Leeds-keeper Illan Meslier kansloos. Vlak na de goal kreeg Chelsea wel een klap te verwerken: Ziyech moest het veld met een hamstringblessure verlaten.

The Blues trokken de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Na een uur spelen was het Zouma die boven iedereen uittorende en de 2-1 binnen knikte, diep in de blessuretijd van de wedstrijd gooide Pulisic de wedstrijd definitief in het slot met de 3-1.

Door de overwinning neemt Chelsea de koppositie in de Premier League over van Tottenham Hotspur. De ploeg van José Mourinho komt zondag nog in actie en kan de koppositie dan weer overnemen, maar dan moet er wel gewonnen worden van aartsrivaal Arsenal.