Ajax-verandering: 'Denk dat er afspraken zijn gemaakt tussen Tagliafico en Blind'

Ajax-verandering: 'Denk dat er afspraken zijn gemaakt tussen Tagliafico en Blind'

Gepubliceerd: dinsdag 8 december 2020 om 18:12di 08-12-2020 om 18:12

Laatste update: dinsdag 8 december 2020 om 18:14di 08-12-2020 om 18:14

Nicolás Tagliafico speelt dit seizoen in een andere rol bij Ajax, zo ziet voormalig Ajacied Marciano Vink. De linksback staat dichter op centrale verdediger Daley Blind, hetgeen het spel van Ryan Gravenberch niet ten goede komt. Vink bespreekt ook de rol van Sean Klaiber, die nog niet genoeg brengt.

"Ik denk dat er een afspraak is gemaakt tussen Blind en Tagliafico, dat Tagliafico niet meer zo hoog moet gaan staan", begint Vink in de Ajax Life Podcast. Hij ziet dat er daarom problemen ontstaan voor Gravenberch op het middenveld. "Het is zijn kwaliteit om in de zone tussen Blind en Tagliafico in te spelen", vervolgt Vink, die zag dat Gravenberch daar tegen FC Twente moeite mee had. "Hij kwam in de eerste dertig minuten nul keer in die rol. Waarom? Tagliafico staat niet meer zo hoog."

Het spel van Klaiber tegen Twente liet te wensen over, richt Vink zijn pijlen vervolgens op de rechtsback van de Amsterdammers. "Klaiber moet het gras opvreten, laten zien dat hij een waardige stand-in is. Er kwam niet veel uit, hij liep zelfs ballen over de zijlijn. Dat hoeft je als Ajax-speler niet te gebeuren."

Vink legt vervolgens uit waar de kwetsbaarheid van Ajax ligt. "Op het moment dat er twee of drie niet thuisgeven, krijgt Ajax vanwege het open spel een megaprobleem. Je maakt jezelf kwetsbaar en dat was afgelopen zaterdag duidelijk. Ik irriteerde me mateloos."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws