Koeman onder vuur na zeperd Barça: 'Het ontbreekt de Nederlander aan zelfkritiek'

Koeman onder vuur na zeperd Barça: 'Het ontbreekt de Nederlander aan zelfkritiek'

09-12-2020 07:31
39

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman baalt van het 'angstige' optreden van zijn ploeg tegen Juventus in de Champions League. De Spaanse media richten echter ook de pijlen op de Nederlander na de 0-3 nederlaag in het eigen Camp Nou.

"We begonnen de wedstrijd slecht, met angst en zonder agressiviteit", vertelde Koeman na afloop. "Het leek alsof we deze wedstrijd speelden om niet te verliezen, in plaats van het duel te controleren. We hebben de wedstrijd in het eerste half uur verloren. Juventus zette flink aan, waardoor we geen controle hadden over de wedstrijd. In defensief opzicht waren we niet goed."

De verklaring van Koeman viel in Spanje niet helemaal goed. Onder meer Marca zaagt stevig aan zijn stoelpoten. 'Koeman is ook schuldig, en in toenemende mate. In dit tempo zal de president die in januari wint eerder dan verwacht een nieuwe coach moeten vinden. Koeman staat al bekend om zijn speldenprikjes en zijn commentaar op de spelers in de perszaal. Maar aan zelfkritiek ontbreekt het bij de Nederlander.'

'Het zal toch wel iets met hem te maken hebben dat Barça twaalf punten achter staat op Atlético Madrid in La Liga, dat het in eigen huis de eerste plaats in de Champions League-poule verspeelt en dat het team nog steeds onherkenbaar is?, vervolgt de grootste sportkrant van Spanje. 'De negatieve aspecten zijn bekend: zwak, voorspelbaar, geen diepgang en niet in staat om een wedstrijd om te draaien.'Marca uit ook kritiek op de tactiek en stelt dat het systeem met twee controleurs niet loopt.

Daar is Diario Sport het roerend mee eens. De Catalaanse sportkrant zag een 'hulpeloos' en 'ongemakkelijk' Barcelona. 'Het is waar dat de scheidsrechter een penalty gaf die het team uit zijn evenwicht bracht. Het is waar dat het toch al verzwakte project zwaarder werd door blessureleed. En het is ook waar dat de Nederlander tijd nodig heeft. Maar het is ook waar dat zijn ideeën niet werken en dat Barça erg lijdt onder het systeem met twee controleurs.'