LIVE: Ajax verliest van Atalanta en gaat verder in Europa League (gesloten)

LIVE: Ajax verliest van Atalanta en gaat verder in Europa League (gesloten)

09-12-2020 17:41 Laatste update: 20:45
650

Het is D-Day voor Ajax in de Champions League. De ploeg van Erik en Hag moet winnen van Atalanta Bergamo om het verblijf in het miljoenenbal te verlengen. Volg het duel (aftrap 18.55 uur) hier live.

Het doel voor Ajax is duidelijk: bij winst op Atalanta Bergamo plaatsen de Amsterdammers zich voor de knock out-fase van de Champions League. Bij elk ander resultaat wacht de Europa League. Ajax hoeft dus niet op twee gedachten te hinken zoals vorig seizoen, toen een gelijkspel tegen Valencia genoeg was voor overwintering in de Champions League, maar een nederlaag volgde.

Wedden

Meer odds

Bij Atalanta is het onrustig in de aanloop naar het duel met Ajax. Stespeler Alejandro Papu Gómez zou overhoop liggen met trainer Gian Piero Gasperini. De sfeer in de kleedkamer zou volgens Italiaanse media erg gespannen zijn sinds het 1-1 gelijkspel van Atalanta tegen FC Midtjylland afgelopen week.

Om 18.55 uur wordt ook het andere groepsduel, tussen Liverpool en FC Midtjylland, gespeeld. Bovendien wordt het restant van de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir dan afgelegd. Spelers van beide ploegen liepen dinsdag na een kwartier van het veld na een racistische opmerking van de vierde official.