Excelsior-comeback komt te laat, Volendam haalt uit en belangrijke punten TOP Oss

11-12-2020 20:38
15

De eerste drie Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van de vrijdagavond zijn gespeeld. FC Volendam won simpel van FC Den Bosch, Excelsior blameerde zich op bezoek bij Jong FC Utrecht en TOP Oss pakte drie belangrijke punten tegen Jong PSV.

FC Volendam - FC Den Bosch 6-0
Volendam heeft aan het doelsaldo gewerkt in het duel met Den Bosch. In eigen stadion stond er na negentig minuten spelen een 5-0 stand op het scorebord. De ploeg van trainer Wim Jonk schoot uit de startblokken: al na een kwartier spelen stond het 2-0 na doelpunten van Samuele Mulattieri en Nick Doodeman.

We moesten vervolgens even wachten op de volgende doelpunten. Halverwege de tweede helft besliste Doodeman de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond: 3-0. De honger van Volendam was echter nog niet gestild. Dyllandro Panka maakte twee minuten nadat hij als invaller binnen de lijnen kwam de 4-0 en de 5-0 kwam op naam van Jari Vlak. Het slotakkoord was voor Micky van de Ven, die de eindstand op 6-0 bepaalde.

Jong FC Utrecht - Excelsior 3-2
Het is nog niet het seizoen waar Excelsior op gehoopt zal hebben. De ploeg uit Rotterdam ging op bezoek bij Jong FC Utrecht onderuit met 3-1. Vooral de eerste helft was dramatisch: beide ploegen gingen de rust in met een 2-0 stand door doelpunten van Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman.

Excelsior was ook na rust niet bij machte om een vuist te maken tegen het beloftenteam uit Utrecht. Al na vier minuten spelen in het tweede bedrijf was het Hicham Acheffay die de wedstrijd met de 3-0 besliste. Abdallah Aberkane wist de spanning echter terug te brengen in de wedstrijd met de 3-1. Diep in blessuretijd maakte Elías Már Ómarsson vanaf de strafschopstip nog de 3-2, maar daar bleef het bij.

TOP Oss - Jong PSV 3-2
Een belangrijke overwinning voor TOP Oss tegen Jong PSV. De ploeg van trainer Klaas Wels won met 3-2, al leek dat in de eerste helft nog geen vanzelfsprekendheid. Fodé Fofana maakte na twintig minuten spelen de 0-1 voor Jong PSV. De thuisploeg draaide de wedstrijd echter volledig om: Kyvon Leidsman, Rick Stuy van den Herik en Lion Kaak bepaalden de tussenstand op 3-1.

Kristofer Ingi Kristinsson bracht de spanning tien minuten voor tijd terug met de 3-1, maar verder dan dat kwam Jong PSV niet.