'Manchester City en Guardiola mengen zich in strijd om Haaland'

'Manchester City en Guardiola mengen zich in strijd om Haaland'

12-12-2020 07:56
14

Manchester City gaat zich hoogstwaarschijnlijk mengen in de strijd om Erling Haaland. Manager Pep Guardiola wil na het verlengen van zijn contract een frisse wind laten waaien bij de Premier League-topclub, meldt The Times.

Haaland scoorde dit seizoen alweer tien keer in acht Bundesliga-duels voor Borussia Dortmund. De twintigjarige Noor weet bijna de gehele Europese top achter zich aan, maar ligt nog tot medio 2024 vast in het Signal Iduna Park. Zijn veelbesproken transferclausule van 75 miljoen euro gaat pas na het seizoen 2021/2022 in. Tot die tijd zal Dortmund beduidend meer vragen.

Toch is Haaland volgende zomer al een optie voor Manchester City, dat ook nog altijd in verband wordt gebracht met FC Barcelona-ster Lionel Messi, verzekert The Times zaterdag. Guardiola wil zijn aanval versterken, aangezien Sergio Agüero met het nodige blessureleed kampt. Bovendien is de Argentijn aan zijn laatste contractjaar bezig.

Haaland heeft een band met City doordat zijn vader Alf-Inge tussen 2000 en 2003 voor de club speelde. Dat Mino Raiola de zaakwaarnemer is van het doelpuntenkanon, kan wel een complicerende factor zijn. De Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger noemde Guardiola al eens 'een lafaard en een hond', vanwege diens moeizame relatie met Zlatan Ibrahimovic.

Manchester United
Ook Manchester United heeft nog altijd interesse in Haaland, maar een overstap naar Old Trafford is vanwege Raiola onwaarschijnlijk. The Mancunians liggen overhoop met de machtige zaakwaarnemer en zullen de pijlen vermoedelijk weer op Dortmund-ploeggenoot Jadon Sancho richten. BILD meldde deze week dat Donyell Malen de beoogde opvolger is van de Engels international.