Lucius lyrisch: 'Een speler voor toekomst, die nu al heel belangrijk is voor Ajax'

Lucius lyrisch: 'Een speler voor toekomst, die nu al heel belangrijk is voor Ajax'

14-12-2020 07:33 Laatste update: 07:34
36

Volgens Theo Lucius is Ryan Gravenberch het grootste talent van Nederland. De voormalig voetballer van onder meer Feyenoord en PSV ziet dat Gravenberch nu van al heel groot belang is voor Ajax.

"Ryan is momenteel het grootste talent van Nederland", zegt Lucius in gesprek met De Telegraaf. "Hij is nog jong, maar speelt ontzettend volwassen. Bovendien is hij beresterk en heeft hij een goede techniek. Het is een speler voor de toekomst, die nu al heel belangrijk is voor Ajax. Tegen PEC Zwolle speelde hij wederom een sterke wedstrijd en pikte hij in de slotminuut zijn goaltje mee."

Lucius vindt het logisch dat Frank de Boer de slechts achttienjarige Gravenberch al heeft opgeroepen voor het Oranje. "Natuurlijk heeft hij bij het Nederlands elftal met een speler als Georginio Wijnaldum een geweldenaar voor zich, maar van deze jongen durf ik wel te stellen dat hij ook op dat niveau gaat komen."

Gravenberch kwam dit seizoen slechts twee wedstrijden in alle competities niet in actie voor Ajax, vanwege verkoudheidsklachten. De middenvelder scoorde tegen PEC Zwolle zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen. In de Champions League kwam Gravenberch tegen Midtjylland ook tot scoren.