Relletje bij Anderlecht rond enthousiaste Vlap: 'Het heeft 30 seconden geduurd'

Relletje bij Anderlecht rond enthousiaste Vlap: 'Het heeft 30 seconden geduurd'

Gepubliceerd: dinsdag 15 december 2020 om 12:16di 15-12-2020 om 12:16

Vincent Kompany maakt geen probleem van de opmerkelijke rol die Michel Vlap afgelopen vrijdag speelde tijdens Anderlecht - KRC Genk. De aanvallende middenvelder uit Sneek eiste een penalty op, maar werd gecorrigeerd.

Vlap viel in voor de zwaar geblesseerde Yari Verschaeren en wilde de penalty in de tweede helft dolgraag nemen, maar dat was niet de afspraak. Na wat geruzie en een interventie van aanvoerder Sambi Lokonga, mocht Lukas Nmecha uiteindelijk scoren: 1-0.

"Ja, je wil die penalty natuurlijk graag nemen in al je enthousiasme. Hiervoor nam ik ze ook altijd en ik schoot ze ook binnen. Deze wilde ik gewoon binnen rammen om te zeggen: ik ben er weer. Maar Lukas is ook een goede penaltynemer", reageerde Vlap. "Hij schiet hem binnen en daar ben ik blij mee. Dan is alles goed. Niet dat ik er arrogant in ben, maar ik wilde deze gewoon graag nemen."

Kompany wil niet te zwaar tillen aan het relletje, zo laat de Anderlecht-trainer dinsdag weten aan Het Nieuwsblad. "Dat hebben we meteen besproken, het gesprek heeft dertig seconden geduurd. De eerste op de lijst trapt, en dat is Nmecha. Sambi heeft dat overigens goed opgelost op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws