Telegraaf praat met advocaat: Promes wél tijdens steekpartij op feest aanwezig

Telegraaf praat met advocaat: Promes wél tijdens steekpartij op feest aanwezig

16-12-2020 17:58 Laatste update: 18:05
127

Quincy Promes was wel degelijk nog aanwezig op het feest in juli, waarbij de neef van de Ajax-aanvaller een zwaargewond raakte door een messteek. Dat maakt misdaadverslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf op uit de woorden van zijn advocaat Gerard Spong.

Spong voert samen met Manon Aalmoes de verdediging van Promes. In een video-item van De Telegraaf vertelt Van den Heuvel over het gesprek dat hij voerde met eerstgenoemde. "Er zit wat ruimte in de uitleg van mevrouw Aalmoes en wat ik vanochtend van meneer Spong te horen heb gekregen", begint Van den Heuvel.

Aalmoes zei dat Promes op het moment van het incident 'niet ter plaatse' was. Van de Heuvel: "Spong zegt nu dat hij tijdens het incident nog wel op het feest was, maar dat er getuigen zijn die zich bij Promes hebben gemeld en hebben gezegd: Jij bent niet degene die heeft gestoken. Toen ik daarover doorvroeg, zei Spong dat hij nog alle stukken wilde doorlezen. Maar dit was wat hij als eerste reactie kon geven."

Volgens Van den Heuvel zijn er drie getuigen die zouden hebben gezien dat Promes het slachtoffer heeft gestoken in zijn knie. "Het is echt ernstig letsel. Het ziet ernaar uit dat deze man voor de rest van zijn leven mank loopt of misschien blijvend invalide blijft." Overweldigend bewijs tegen Promes is er nog niet, benadrukt de misdaadjournalist. "Alleen al het feit dat er een maand zat tussen de aangifte en het moment van arrestatie geeft aan dat het voor de politie geen abc'tje is."