Cillessen legt Oranje-basisplaats uit: 'Dat is ongeacht mijn situatie bij de club'

Cillessen legt Oranje-basisplaats uit: 'Dat is ongeacht mijn situatie bij de club'

18-12-2020 09:06
51

Jasper Cillessen begrijpt wel dat hij ondanks zijn geringe speeltijd bij Valencia nog steeds eerste keus onder de lat is bij Oranje. De doelman uit Groesbeek beroept zich op zijn ervaring.

In 2016 verliet Cillessen Ajax en werd hij tweede doelman bij FC Barcelona. Drie jaar later trok hij naar Valencia en was hij een tijdje de eerste keus onder de lat in de sinaasappelstad, maar ondertussen is de Nederlander zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Jaume Doménech. Daarnaast herstelt de goalie nu van een hamstringblessure die hem al sinds november aan de kant houdt. In gesprek met Voetbal International legt Cillessen uit waarom hij denkt dat hij tóch nog eerste keuze bij Oranje is.

"Ik denk dat het met ervaring te maken heeft", probeert Cillessen de beslissingen van bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer te duiden. "Ik heb nu een leeftijd waarop ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik moet trainen. Daarnaast is het trainingsniveau bij Barcelona en nu Valencia heel hoog. Een keeper doet tijdens een training veel meer dan tijdens een wedstrijd, dus in fysiek opzicht is het makkelijker voor mij."

Daarnaast heeft de Groesbeker geleerd om de 'piek in concentratie' bij een wedstrijd ook in Oranje te bewerkstelligen. "Als je reserve bent bij de club, moet je bij Oranje die wedstrijdfocus óók weten te creeren. Inmiddels heb ik daar ruime ervaring in. Ik weet wat ik nodig heb om goed te presteren, weet hoe ik een goed gevoel overhoud aan trainingen en weet wat ik wel en niet kan. Dat zijn dingen waardoor ik heb leren presteren in Oranje, ongeacht mijn situatie bij de club."