'VVV heeft dringend defensieve versterking nodig en komt uit in Deventer'

'VVV heeft dringend defensieve versterking nodig en komt uit in Deventer'

21-12-2020 14:13
17

Sam Beukema staat in de belangstelling van VVV-Venlo. Technisch manager Stan Valckx ziet in de verdediger van Go Ahead Eagles een welkome versterking voor de broze defensie van de Limburgers.

Er is VVV veel aan gelegen om na de winterstop minder doelpunten tegen te krijgen en op die manier in de Eredivisie te blijven. Volgens De Limburger hebben de Venlonaren dan ook een oogje op Beukema, die dit seizoen veel indruk maakt bij Go Ahead Eagles. De 22-jarige stopper vormt samen met Jeroen Veldmate een uitstekend centraal duo in Deventer.

De Limburgers kunnen wel een goede centrale verdediger gebruiken, want tot dusver incasseerde de formatie van trainer Hans de Koning al 38 tegendoelpunten in de competitie. Geen andere ploeg kreeg zo veel goals tegen. Eén en ander heeft natuurlijk wel te maken met de wedstrijd tegen Ajax in De Koel, die met maar liefst 0-13 werd verloren.

Dit seizoen kwam Beukema, die een jongen van de club is en de jeugdopleiding van Eagles doorliep, al tot 17 wedstrijden en 3 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast is hij tweede aanvoerder en is de verdediger al twee jaar niet meer uit de basis van Kowet weg te denken.