Telstar profiteert van rode kaart voor Bandé en pakt eerste uitzege op De Toekomst

21-12-2020 20:45 Laatste update: 23:05
82

Telstar heeft voor het eerst in de geschiedenis een uitwedstrijd bij Jong Ajax gewonnen. De Witte Leeuwen kwamen op achterstand in Amsterdam, maar na een rode kaart voor Hassane Bandé draaide de ploeg uit Velsen-Zuid het helemaal om.

Jong Ajax - Telstar 1-2
De talenten van de Amsterdammers hadden het beste van het spel in de 'Noord-Hollandse derby' op De Toekomst en kwamen ook verdiend op voorsprong. Arjany Martha zorgde voor 1-0, maar na rust werd het voor de jonge Ajacieden lastiger om die voorsprong vast te houden. Hassane Bandé kreeg een directe rode kaart en in overtal durfde Telstar toch wat meer naar voren te voetballen.

Dat leverde na 54 minuten de gelijkmaker van Rashaan Fernandes op, waarna de formatie van trainer Andries Jonker zelfs aan de zege mocht ruiken. Toch was het Jong Ajax dat de beste kansen op een tweede goal kreeg. Die viel echter niet en Telstar sloeg vervolgens wel toe: Niels van Wetten maakte vijf minuten voor tijd de winnende goal. De Witte Leeuwen zijn nu de nummer negen in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong PSV - Almere City 1-2
Al vroeg in de wedstrijd liep Almere City tegen de eerste tegenvaller aan. Toptalent Fodé Fofana schoot al na vier minuten spelen de 1-0 achter doelman Michael Woud. Jong PSV verdedigde de voorsprong dapper en mocht zelfs hopen op 2-0.

Maar de tweede helft was voor Almere City, al duurde het even voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen op gelijke hoogte kwam. In de 72e minuut maakte spits Thomas Verheydt de 1-1 en dat leek ook de eindstand te worden, maar daar dacht Elias Sörensen anders over. Hij schoot in de 94e minuut de beslissende 1-2 binnen voor Almere.

Almere sluit de eerste seizoenshelft af met een tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur is de koploper en heeft een voorsprong van drie punten.