Ten Hag over Promes-situatie: 'Hypothetisch, maar dan heeft Quincy een probleem'

Ten Hag over Promes-situatie: 'Hypothetisch, maar dan heeft Quincy een probleem'

23-12-2020 07:52 Laatste update: 09:51
133

Erik ten Hag geeft Quincy Promes het vertrouwen bij Ajax. De aanvaller wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident in juli van dit jaar. Ten Hag geeft aan dat hij Promes op zijn woord gelooft, maar stelt wel dat de aanvaller problemen heeft wanneer hij tegen hem zou liegen.

"Ik geloof in vertrouwen. Als ik hem op voorhand niet vertrouw, staat de relatie trainer-speler op scherp", begint Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Nu hij mij persoonlijk heeft gezegd dat hij het niet heeft gedaan, vertrouw ik hem."

Wedden

Meer odds

Dat wordt een ander verhaal mocht het onderzoek van justitie uitwijzen dat Promes wel degelijk bij het incident betrokken is geweest. "Het is zuiver hypothetisch, maar als toch blijkt dat hij heeft gelogen, dan wordt het een andere discussie en is er sprake van een heel andere situatie", aldus Ten Hag. "Dan is onze vertrouwensrelatie geschaad. En heeft Quincy wel een probleem, ja."

Toch wil Ten Hag hier niet teveel over nadenken en geeft hij Promes het vertrouwen. "Formeel zeg ik: het ligt bij justitie. Er wordt onderzoek gedaan. En uiteindelijk zal blijken wat er is gebeurd. Tot het tegendeel wordt bewezen, is Quincy onschuldig."