Van der Sar: 'Ajax wil permanent naar Europese top, zijn financiën voor nodig'

Van der Sar: 'Ajax wil permanent naar Europese top, zijn financiën voor nodig'

25-12-2020 10:34
253

Ajax-directeur Edwin van der Sar is er alles aan gelegen om het tussenjaar van de Amsterdammers beperkt te houden tot één seizoen. De beleidsman kan niet ontkennen dat de coronacrisis de club hard geraakt heeft.

"Dat we een groot verlies gaan lijden dit jaar, dat mag duidelijk zijn", zegt Van der Sar in gesprek met Ajax TV. "We hebben een deel van de thuiswedstrijden in de competitie en drie Champions League-wedstrijden voor nul mensen gespeeld. Tegen Liverpool, daar had iedereen natuurlijk bij willen zijn."

Ajax heeft financiële reserves, maar wil daar ook niet te diep in blijven tasten, daar het de ambitie heeft om door te groeien naar de Europese top. "We zijn een goed geleide club, dat is belangrijk. We moeten kijken naar continuïteit. Niet naar één jaar of twee jaar, maar zorgen dat Ajax permanent naar de Europese top gaat. En daar zijn financiën voor nodig."

"De steun die we krijgen van de seizoenkaarthoudens en de sponsors, dat voelt heel goed", vervolgt Van der Sar. "En dat hebben we ook echt nodig. Daarnaast moet je als grote club ook solidair kunnen zijn, met sterke schouders, en dus hebben we een groot bedrag in de Eredivisie gestoken."

Directeur Marc Overmars sprak eerder van een tussenjaar. Van der Sar hoopt er daar geen twee van te maken. "Dat ligt ook aan het vaccin. Mogelijk kunnen we in april of maart wel de eerste gevaccineerde fans terugverwachten. En kampioen worden is essentieel, daar is alles op gebaseerd voor Erik (ten Hag, red.) en zijn mannen dit seizoen."