Ronaldo aan kop, Bergkamp en Van Dijk enige Nederlanders in top-20 van Sky Sports

Ronaldo aan kop, Bergkamp en Van Dijk enige Nederlanders in top-20 van Sky Sports

Gepubliceerd: zaterdag 26 december 2020 om 21:58za 26-12-2020 om 21:58

Cristiano Ronaldo heeft de top van een prestigieus Premier League-lijstje gehaald. De inmiddels 35-jarige Portugees speelde tussen 2003 en 2009 voor Manchester United en is door Sky Sports verkozen tot beste aankoop sinds de invoering van de Premier League in 1992.

De medewerkers van de Sky Sports Transfer Show onthulden hun lijstje tijdens een speciale uitzending met Kerstmis. Ronaldo werd in 2003 opgepikt bij Sporting Portugal, als opvolger van de naar Real Madrid vertrokken David Beckham. In zes jaar tijd pakte hij onder meer drie landstitels, één FA Cup en één Champions League met Manchester United én won hij zijn eerste van in totaal vijf Ballons d'Or. Vervolgens vertrok ook Ronaldo naar Real Madrid, voor een toenmalig recordbedrag van 94 miljoen euro.

Nummer twee Thierry Henry en nummer drie Eric Cantona delen het podium met de Portugees. In de top-twintig van Sky Sports zijn twee Nederlanders opgenomen. Arsenal-icoon Dennis Bergkamp en Liverpool-steunpilaar Virgil van Dijk bezetten plek dertien en veertien, tussen N'Golo Kanté en Gianfranco Zola in.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de Ronaldo-deal van Manchester United de beste transfer ooit in de Premier League?

Ja
71%
Nee
29%
(1096 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws