'Als een andere ploeg zou spelen zoals Feyenoord, zou het me niet interesseren'

'Als een andere ploeg zou spelen zoals Feyenoord, zou het me niet interesseren'

28-12-2020 21:30 Laatste update: 22:34
35

De voetbalwereld hoeft geen rekening te houden met een terugkeer van Jan Boskamp als trainer. De 72-jarige analist stond in 2009 voor het laatst aan het roer bij een club en vindt het genoeg geweest. 

"Neen, ik kan al dat gezeik niet meer horen", zegt Boskamp nuchter bij Het Belang van Limburg. "Van de ene dag op de andere was dat over bij mij. Het trainerschap is herhalen. En altijd weer dat gezeur, dat kon ik niet mee."

Wedden

Meer odds

Boskamp trainde voornamelijk clubs uit België, al was hij ook in dienst van clubs uit Saudi-Arabië. "Mis ik het? Af en toe ging ik jeugdspelertjes trainen, dat vond ik leuk. Als het regende, baalde ik als een stekker en dacht ik: wat sta ik hier te doen? Het is ook niet zo dat ik de kick van het winnen mis. Dat gevoel maak ik nog mee omdat ik gek ben van Feyenoord. Als een andere ploeg zou spelen zoals Feyenoord nu doet, zou het me niet interesseren. Maar bij Feyenoord maakt goed voetbal voor mij niet uit, zolang ze maar winnen."

Ook Feyenoord kan hem dus niet overtuigen om terug te keren. "Want ik ben veel te betrokken en dan krijg ik daar bonje", lacht Boskamp. "Het blijft natuurlijk wel mijn cluppie. Elke week zit dat stadion vol en we worden in principe één keer in de 20 jaar kampioen."