Hendriks: 'Toen ik ze op het huwelijk van Gijp zag, dacht ik: nou, komt wel goed'

Hendriks: 'Toen ik ze op het huwelijk van Gijp zag, dacht ik: nou, komt wel goed'

29-12-2020 17:58
32

Hélène Hendriks speelde ongewild een rol in de veelbesproken Veronica Inside-rel van afgelopen zomer. Johan Derksen wilde van presentator Wilfred Genee af en schoof de presentatrice naar voren: Hendriks probeerde zich echter afzijdig te houden.

"Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het van de buitenkant meegekregen", vertelt ze in een Veronica Inside-item. "Natuurlijk heb ik heus wel met sommige mensen gesproken, maar ik was daar geen partij in. Het ging echt om die drie personen: Johan, René (van der Gijp, red.) en Wilfred. Waarom zou ik me daar tegenaan gaan bemoeien? Dat is natuurlijk grote onzin."

Heel even leek het erop dat Hendriks serieus na moest gaan denken over een vaste plek aan tafel. "Er is wel een moment geweest dat ik dacht: hmmmm, dit wordt wel kantje boord. Het was absoluut niet gespeeld, het was echt bonje. En heftig ook." Uiteindelijk liep het met een sisser af: John de Mol greep in en het drietal ging alsnog samen verder. "Toen ik ze op het huwelijk van René zag, dacht ik: nou, het komt wel goed. Ik denk dat wij als buitenwereld met zijn allen dachten: komt wel goed. Maar het was wel flinke bonje, hoor."