'Wijnaldum 'wanhopig' om bij Liverpool te blijven: Nederlander wil wel waardering'

'Wijnaldum 'wanhopig' om bij Liverpool te blijven: Nederlander wil wel waardering'

Gepubliceerd: woensdag 30 december 2020 om 09:28wo 30-12-2020 om 09:28

Liverpool mag hopen op een langer verblijf van Georginio Wijnaldum. Hoewel de Nederlandse middenvelder al over twee dagen met andere clubs mag praten over een transfervrije overstap, is hij 'wanhopig' om op Anfield te blijven.

Dat meldt The Liverpool Echo op basis van mensen die dicht bij Wijnaldum staan. De Oranje-international voelt zich thuis op Merseyside, waar hij zich heeft gesetteld met zijn gezin. Sky Sports meldde maandag al dat hij deze week duidelijkheid wil geven over zijn toekomst. Hij heeft een voorstel van The Reds in beraad.

Volgens de lokale krant verkiest Wijnaldum een nieuw contract bij de Premier League-kampioen boven een transfer naar het geïnteresseerde FC Barcelona. Maar de oud-speler van Feyenoord en PSV wil wel dat zijn status in de selectie op waarde wordt geschat. Zo is hij één van de vier leden van Liverpools 'leiderschapsgroep', samen met Jordan Henderson, James Milner en Virgil van Dijk. "Zij zijn zo'n beetje onze vier aanvoerders", zei manager Jürgen Klopp al eens. De Duitser wil de middenvelder dan ook dolgraag behouden.

Wijnaldum kwam in 2016 over van Newcastle United. Hij is één van de weinige spelers die na de winst van de Champions League en de landstitel nog geen nieuw, verbeterd contract tekende. Dat geldt verder alleen voor de spelers die pas in 2018 bij de club neerstreken, zoals Van Dijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws