'Er zijn mensen in Nederland die er alles aan doen om Ihattaren kapot te maken'

'Er zijn mensen in Nederland die er alles aan doen om Ihattaren kapot te maken'

30-12-2020 22:26
124

Eljero Elia vindt het niet fair hoe Mohamed Ihattaren aangepakt wordt in de Nederlandse media. Volgens de vleugelaanvaller van FC Utrecht proberen mensen de PSV-middenvelder bewust kapot te maken.

Ihattaren is volgens Elia verstandig genoeg om te weten wat hij wel en niet kan doen. "De kritiek is soms bikkelhard", zegt de aanvaller uit Leidschendam tegen Voetbal International. "Neem Ihattaren. Er zijn mensen bij die er alles aan doen om hem kapot te maken. Die jongen is achttien jaar en weet dondersgoed wat hij goed en fout doet. En als hij dat niét weet, dan wel de mensen in zijn omgeving of bij PSV."

De kritiek op het Eindhovense talent maakt Elia boos. "Hij is een tiener in een grotemannenwereld. Nee, je hoeft niet altijd lief te zijn of ja en amen te roepen, maar je hebt toch een hart? Begin dan niet elke dag over het feit dat die jongen misschien iets te zwaar is. Dan help je hem niet, dan breek je hem."

Dat vindt de vleugelspeler typisch Nederlands. "Ik heb ergens best wel spijt van mijn terugkeer naar Nederland. Dat mag je best opschrijven. Niet de keuze voor FC Utrecht, maar de keuze voor Nederland. In die paar maanden hier heb ik al meer gezeur en gedoe gehad dan in drie jaar Turkije. Ook daar werd ik wel eens gewisseld of speelde ik een mindere wedstrijd. Maar hier lig ik altijd onder een vergrootglas. Dat is heel mijn leven al zo."