'Na operatie werd mijn knie niet goed schoongemaakt, moest opnieuw onder het mes'

'Na operatie werd mijn knie niet goed schoongemaakt, moest opnieuw onder het mes'

31-12-2020 09:39
11

Daryl Janmaat is terug in Nederland na zijn tijd bij het Engelse Watford. De verdediger, die dinsdag een contract tekende tot medio 2023 bij ADO Den Haag, blikt terug op een moeilijke periode bij zijn oude club. Een blessure gooide roet in het eten.

"Het kwam uit het niets", vertelt Janmaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een knieblessure hield hem lang uit de roulatie. "Het ging hartstikke goed. Ik speelde alles bij Watford. Maar ineens kreeg ik een dikke knie en wist ik niet wat er aan de hand was. Ik werd geopereerd en toen bleek dat er een bacterie zat."

De operatie loste het probleem niet op, maar maakte het juist erger. "Na die operatie werd mijn knie niet goed schoongemaakt en moest ik later opnieuw onder het mes. Het was heel erg vervelend", vervolgt Janmaat. "Dat deed wel iets met me. Ik heb het voetbal heel erg gemist. Ik was er nog nooit een heel jaar uit geweest. Ik heb wel eerder blessures gehad, maar nooit zulke zware."

Watford wilde desondanks graag verder met de verdediger. "Watford wilde me eigenlijk houden, maar ze vroegen me wel om een gedeelte van mijn salaris in te leveren. Ze konden de Premier League-salarissen niet meer betalen. Ik kwam er niet uit met ze, waarna we besloten om een compromis te sluiten en mijn contact te ontbinden."