Rol van Vormer valt niet te onderschatten: Daarom kiezen Nederlanders voor Club

Rol van Vormer valt niet te onderschatten: "Daarom kiezen Nederlanders voor Club"

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2021 om 07:10za 02-01-2021 om 07:10

De Nederlandse enclave bij Club Brugge is weer wat groter geworden sinds de komst van Bas Dost naar de Belgische koploper. Volgens Nederlander en oud-trainer Henk Houwaart mag de rol van Ruud Vormer daarin niet worden onderschat.

Club Brugge begint steeds meer oranje te kleuren, nu ook Stefano Denswil hoogstwaarschijnlijk terugkeert naar de club waar hij in 2019 nog vertrok. Houwaart ziet een verklaring voor de aantrekkingskracht van Club Brugge bij Nederlandse spelers. "De taal is natuurlijk hetzelfde, en ook de West-Vlaamse nuchterheid spreekt aan", vertelt de oud-coach in Het Nieuwsblad. Houwaart ziet echter nog een reden waarom Club Brugge zo makkelijk Nederlanders weet te overtuigen.

"Je hebt bij Club Brugge natuurlijk ook Ruud Vormer rondlopen. Als die je dan een sms’je stuurt dat het er best gezellig is, dan raken anderen ook sneller overtuigd. Dan gaan ze liever naar Club Brugge dan pakweg Standard Luik of Anderlecht. Daarbovenop zien ze ook nog eens het palmares van Vormer bij de club: dat wil Dost waarschijnlijk ook wel", vervolgt de Nederlander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws