Lille reageert op wilde Botman-verhalen: 'Gezien de situatie van de club'

Lille reageert op wilde Botman-verhalen: 'Gezien de situatie van de club'

06-01-2021 16:20 Laatste update: 16:31
17

OSC Lille-trainer Christophe Galtier ziet Sven Botman niet vertrekken deze winter. De verdediger wordt na een paar maanden in Noord-Frankrijk al gelinkt aan diverse Europese topclubs, waaronder Liverpool en Manchester United.

Galtier rekent ook in de tweede seizoenshelft op Botman. "We zitten al drie jaar in een voortdurende transferperiode en dat zal niet ineens veranderen", zegt hij op een persconferentie. "Er worden steeds meerdere transfers voorspeld, maar ik zie Sven deze winter niet vertrekken. Gezien de sportieve situatie op dit moment, denk ik niet dat de club spelers wil verkopen."

Galtier verwacht een rustige transferperiode voor Lille. Meerdere spelers van de club zijn in verband gebracht met een vertrek. "Samen met de voorzitter bepalen we de sportieve doelen. De agenda zit soms overvol, zeker omdat we ook nog in de Coupe de France spelen", zegt Galtier.

"Er zullen veel weken zijn waarin we drie keer spelen. We hebben dan wel kwaliteiten nodig om te presenteren in de diverse competities. Maar we praten niet over vertrekken of nieuwe spelers."