PEC kondigt alvast transfer aan, 'Misidjan na 7,5 jaar terug naar de Eredivisie'

PEC kondigt alvast transfer aan, 'Misidjan na 7,5 jaar terug naar de Eredivisie'

07-01-2021 17:22 Laatste update: 17:32
43

PEC Zwolle gaat de 27-jarige Virgil Misidjan terug naar Nederland halen. De Blauwvingers hebben donderdagmiddag al een tipje van de sluier opgelicht: de fans zijn via social media al warmgemaakt voor de naderende transfer.

De Stentor weet dat Misidjan de speler is die in een later stadium gepresenteerd zal worden door PEC. De in Goirle geboren vleugelaanvaller debuteerde bij Willem II in het betaald voetbal, verkaste in 2013 naar het Bulgaarse Ludogorets en streek in 2018 neer bij 1. FC Nürnberg, dat toen in de Bundesliga speelde. De buitenspeler moest het volledige seizoen 2019/2020 vanwege een zware knieblessure en sprokkelde vorige maand weer vijftien wedstrijdminuten – verdeeld over drie korte invalbeurten – bij elkaar.

In de tussentijd haalde Misidjan ook vanwege een akkefietje buiten de lijnen het nieuws. De buitenspeler parkeerde zijn auto voor het bedrijf van een 68-jarige man, waarna de twee ruzie kregen: het slachtoffer liep daarbij een gebroken been en een verbrijzelde elleboog op. Misidjan kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf.