Gebroeders Rekik definitief uiteen: Omar Rekik (19) gepresenteerd door Arsenal

Gebroeders Rekik definitief uiteen: Omar Rekik (19) gepresenteerd door Arsenal

07-01-2021 17:35
8

Omar Rekik gaat na zeven jaar weer in Engeland voetballen. De negentienjarige verdediger – tevens jongere broer van Karim Rekik – verruilt Hertha BSC voor Arsenal, hebben The Gunners donderdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Voor hoeveel seizoenen Rekik getekend heeft, laat Arsenal in het midden. De 'ball playing centre half' zal in elk geval aansluiten bij het Onder 23-elftal van de Noord-Londenaren. 'Iedereen binnen onze club heet Omar van harte welkom. We kijken ernaar uit om zijn ontwikkeling van dichtbij mee te maken', laat de club weten.

De carrière van Rekik verliep jarenlang parallel aan die van zijn zeven jaar oudere broer. Karim Rekik meldde zich in 2011 in de jeugdopleiding van Manchester City, Omar Rekik volgde één jaar later. Later kwamen ze elkaar ook tegen bij PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC. De oudere van de broers Rekik verkaste afgelopen zomer al naar Sevilla. Omar Rekik speelde dit seizoen het Hertha BSC II in de Regionalliga, maar wacht nog op zijn officiële profdebuut.