PEC Zwolle presenteert winterversterking: 'Het balletje is snel gaan rollen'

PEC Zwolle presenteert winterversterking: 'Het balletje is snel gaan rollen'

08-01-2021 10:33
27

PEC Zwolle heeft de komst van Virgil Misidjan afgerond. Hij komt over van het Duitse 1. FC Nürnberg en keert na 7,5 jaar terug in de Eredivisie. Het contract van Misidjan in Duitsland is ontbonden.

PEC had al langer het vizier gericht op een vleugelspeler en heeft die met Misidjan nu gevonden. De aanvaller speelde tot 2012 voor Willem ll. "Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, is het balletje snel gaan rollen", zegt hij blij op de clubsite van PEC.

"Ik heb direct open kaart gespeeld. Ik vind op dit moment namelijk maar twee dingen belangrijk en dat is belangrijk zijn voor het team en mezelf laten zien. Voor elke nieuwkomer geldt dat hij zich eerst moet bewijzen op de trainingen. Daar ga ik vanaf het eerste moment dan ook hard mijn best voor doen."

Technisch manager Mike Willems legt uit waarom PEC Misidjan heeft vastgelegd. "Virgil is een hele rappe vleugelspeler die zowel op de linker- als rechtervleugel uit de voeten kan en de verdedigers zijn wil kan opleggen. Hij is vroeg vertrokken uit Nederland maar inmiddels gepokt en gemazeld. Virgil is het type speler waar wij naar op zoek waren. Zijn intrinsieke motivatie om voor PEC Zwolle te komen spelen, siert hem daarnaast ook. Ik hoop dat hij snel zijn draai vindt en van waarde gaat zijn voor het team."