Ajax-keuze was makkelijk voor Haller: 'Dat vooruitzicht heeft echt meegespeeld'

Ajax-keuze was makkelijk voor Haller: 'Dat vooruitzicht heeft echt meegespeeld'

09-01-2021 19:41
81

Sébastien Haller heeft nog nooit in de Champions League gespeeld en wil dat bij Ajax gaan bewerkstelligen. De Frans-Ivoriaanse spits geeft toe dat dat één van de redenen was om West Ham United te verlaten.

Het miljardenbal is een droom voor Haller en bij Ajax komt die droom een stuk dichterbij dan bij West Ham. "Europees voetbal spelen telt echt mee en ik heb nog nooit in de Champions League gespeeld", zegt de duurste Eredivisie-aankoop ooit tegen het Franse RMC Sport. "Het vooruitzicht om in die competitie actief te kunnen zijn heeft echt meegespeeld in mijn beslissing om naar Ajax te gaan."

De 26-jarige spits baalt wel dat hij niet op een mooier tijdstip kon vertrekken bij The Hammers. "Het zag er niet goed uit voor mij en dat wist de trainer ook. Dan is het frustrerend als je op zo'n moment moet vertrekken. Het was mooier geweest als ik vertrokken was op een moment dat ik goed presteerde, maar mijn tijd daar ging met ups en downs en ik heb er veel geleerd. Ajax was de kans die ik moest pakken."