FC Groningen overleeft Utrechtse stormloop nét niet: 2-2 van Kerk in minuut 94

FC Groningen overleeft Utrechtse stormloop nét niet: 2-2 van Kerk in minuut 94

09-01-2021 22:57 Laatste update: 23:04
151

FC Utrecht en FC Groningen hebben op de eerste Eredivisie-zaterdag van 2021 al een cruciale wedstrijd in de strijd om Europees voetbal gespeeld. Deze leek in het voordeel van FC Groningen beslist te worden: de ploeg van Danny Buijs koesterde lange tijd een voorsprong, maar FC Utrecht knokte zich in minuut 94 alsnog naar een remise.

De eerste slag werd geslagen in minuut 15 en 21 van de wedstrijd, met dank aan Jörgen Strand Larsen. De Noorse spits haalde na een kwartier spelen al rommelend de achterlijn en gaf de bal voor: Patrick Joosten kopte tegen zijn oude club de 0-1 binnen. Vijf minuten later werd Strand Larsen gevonden door Ahmed El Messaoudi: de aanvalsleider maakte oog in oog met Eric Oelschlägel geen fout en de 0-2 was een feit.

FC Utrecht moest even bijkomen van deze dubbele dreun en zag ook nog Eljero Elia uitvallen. Nadat de routinier werd vervangen door Mimoun Mahi, viel de aansluitingstreffer alsnog. Bart Ramselaar probeerde het en zag de bal via Ko Itakura achter Sergio Padt eindigen: 1-2.

In de tweede helft kwam FC Groningen onder druk te staan, maar uitgerekend twee spelers met een FC Groningen-verleden wisten de trekker niet over te halen. Django Warmerdam had de 2-2 op zijn schoen en Mimoun Mahi kon van dichtbij inkoppen, maar Padt liet zich niet verschalken. In de slotfase konden ook Adrián Dalmau en Sander van de Streek de gelijkmaker nog binnenkoppen, maar ook zij konden Padt niet in verlegenheid brengen. In de extra tijd kreeg FC Utrecht alsnog loon naar werken: Gyrano Kerk werkte de 2-2 achter Padt. Die claimde nog hands, maar de VAR ging hier niet in mee. 

FC Groningen had naast nummer vier Feyenoord kunnen staan, maar blijft voorlopig steken op een gedeelde zesde plek, naast FC Twente. FC Utrecht blijft in het rechterrijtje hangen en moet nog alle zeilen bijzetten om dit seizoen de play-offs om Europees voetbal te halen.