Dumfries kritisch na Ajax-comeback: 'Ik heb er niet echt een verklaring voor'

Dumfries kritisch na Ajax-comeback: 'Ik heb er niet echt een verklaring voor'

10-01-2021 18:53 Laatste update: 19:24
102

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries kan leven met het 2-2 gelijkspel op bezoek bij Ajax, maar baalt stiekem wel een beetje dat zijn ploeg een 0-2 voorsprong uit handen gaf in de Johan Cruijff Arena. De verdediger geeft aan dat PSV iets slimmer had moeten zijn.

Dumfries denkt dat de 2-2 eindstand een terechte was. "Als je naar de tweede helft kijkt wel. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar op een gegeven moment voel je dat ze beter in de wedstrijd komen", geeft hij aan voor de camera van ESPN. "2-2 uit bij Ajax is geen slecht resultaat. Maar als je naar de eerste helft kijkt is het wel zuur."

Het is niet de eerste keer dat PSV na een goede eerste helft in de tweede helft een voorsprong uit handen geeft. "Ik heb er niet echt een verklaring voor", vervolgt Dumfries. "In sommige wedstrijden laten we verbetering zien, maar je weet dat Ajax wel kansen gaat creëren. Daar moeten we wel wat slimmer mee omgaan. Soms lukt dat niet, het is zuur dat je uiteindelijk 2-2 speelt."

Aan de fitheid van de PSV-spelerse lag het niet, denkt Dumfries. "Ik voelde niet per se dat zij fitter waren. Het was niet van invloed op de wedstrijd", sluit hij af.