Weghorst gefileerd na kritisch interview: 'Schoenmaker, blijf bij je leest'

Weghorst gefileerd na kritisch interview: 'Schoenmaker, blijf bij je leest'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 17:23di 12-01-2021 om 17:23

Wout Weghorst heeft de wind van voren gekregen na het Bundesliga-duel tussen VfL Wolfsburg en Union Berlin. De Wolfsburg-spits uit Borne liet zich na afloop uit over de speelstijl van de tegenstander, maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij Union-speler Max Kruse.

Mede door treffers van Weghorst en Sheraldo Becker werd het zaterdag 2-2 in Berlijn. Weghorst liet na afloop aan de Duitse pers weten dat hij 'liever mooi voetbal speelt'. "Maar als de tegenstander alleen maar duels aan wil gaan, moet je je daaraan aanpassen."

De geblesseerde Kruse kon zaterdag niet meespelen, maar had de wedstrijd én het interview van Weghorst wel gezien. De veertienvoudig Duits international wijdde er zelfs een reeks Instagram Story's aan. "Schoenmaker, blijf bij je leest", opende Kruse zijn betoog, gericht op Weghorst. "Ik wil even reageren op de uitlatingen van één van de Wolfsburg-spelers: wij zouden niet willen voetballen, maar alleen maar uit zijn op fysieke duels... Dan vraag ik me af welke wedstrijd hij gezien heeft."

Kruse noemde geen namen, maar liet wel duidelijk weten op wie hij zijn pijlen richtte. "Iedereen die het interview gezien heeft, weet wel wie ik bedoel. Als je zelf niet bekendstaat als fijnbesnaarde technicus, is het misschien beter om je niet bezig te houden met de manier waarop andere ploeg spelen." Union Berlin staat na de onderlinge tweestrijd van zaterdag verrassend vijfde, met evenveel punten als Wolfsburg. "Als je na vijftien wedstrijden nog steeds zo hoog staat, dan is dat gewoon verdiend", aldus Kruse.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws