Boadu: 'Toen maakte de buitenwereld zich ook druk en scoorde ik tegen Ajax'

Boadu: 'Toen maakte de buitenwereld zich ook druk en scoorde ik tegen Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 09:57wo 13-01-2021 om 09:57

Myron Boadu scoorde dit seizoen pas vier keer in dertien Eredivisie-duels en slechts éénmaal in zijn laatste zes optredens. Toch kijkt de negentienjarige spits van AZ met vertrouwen uit naar de kraker tegen PSV van woensdagavond.

"Vorig seizoen scoorde ik voor de uitwedstrijd tegen Ajax ook een serie van wedstrijden niet. Toen maakte de buitenwereld zich ook al een tijd druk en toen maakte ik in de Arena dat doelpunt. Ik weet gewoon dat het weer zal komen", zegt Boadu in het Algemeen Dagblad

De enkelvoudig Oranje-international geniet nog altijd het vertrouwen van zijn ploeggenoten. Calvin Stengs verwacht dat Boadu in de topduels meer ruimte zal krijgen. "En dan is hij heel gevaarlijk, want tegenstanders laten hem dan bijna alleen voorin staan. Dan is hij zo weg. Ik verwacht dat hij nog veel gaat scoren dit seizoen."

Ook trainer Pascal Jansen voorziet voor Boadu een belangrijke rol in de topwedstrijden in januari. "Myron is razendsnel. Als hij wat meer ruimte krijgt van de tegenstander dan kan hij net zo doeltreffend worden als in die wedstrijden van vorig seizoen."

Jansen behoudt het vertrouwen in zijn aanvalsleider. "Hij doet het dit seizoen dan misschien minder als het gaat om doelpunten en assists, maar we moeten bij hem niet vergeten dat hij nog hartstikke jong is. Hij kent pieken en dalen en het is de kunst om die dalen zo kort mogelijk te laten duren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws