Den Bosch strikt ex-toptalent van Willem II: 'Koos turbulenter pad dan Frenkie'

Den Bosch strikt ex-toptalent van Willem II: 'Koos turbulenter pad dan Frenkie'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 13:45wo 13-01-2021 om 13:45

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 14:20wo 13-01-2021 om 14:20

Jeroen Lumu keert terug op de Nederlandse velden. De 25-jarige aanvaller gaat op amateurbasis aan de slag bij FC Den Bosch, zo maakt de Keuken Kampioen Divisie-club woensdag bekend.

Lumu sluit per direct aan bij de selectie van Den Bosch. Het is alweer de elfde club in de loopbaan van de voormalig jeugdinternational, die in 2011 debuteerde voor Willem II en daar als groot talent te boek stond. 'In tegenstelling tot Frenkie de Jong (die twee lichtingen onder Lumu speelde) koos hij, ondanks interesse van Liverpool, een turbulenter pad', schrijven de Bosschenaren met gevoel voor understatement.

De buitenspeler kwam onder meer uit voor sc Heerenveen, Ludogorets en Samsunspor. "Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem", liet hij onlangs nog weten in een interview met Voetbal International. "Als ik de mentaliteit van Frenkie zou hebben, was ik nu ook bij Barcelona."

Volgens Den Bosch is Lumu zijn wilde haren toch verloren. "Jeroen is een meer ervaren speler die op verschillende plekken in de aanval uit de voeten kan. Zo'n speler kunnen we bij FC Den Bosch goed gebruiken. Hij is een prima aanvulling op de aanvallers die we al in huis hebben", zegt manager voetbalzaken Jan Gösgens.

Lumu blijft in elk geval tot het einde van het seizoen bij FC Den Bosch. "Daarna wordt er gekeken of we de samenwerking verlengen", aldus Gösgens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws