Schmidt verwacht heet bekeravondje: 'De Graafschap maakte het ons ook lastig'

Schmidt verwacht heet bekeravondje: 'De Graafschap maakte het ons ook lastig'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 16:03ma 18-01-2021 om 16:03

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 10:14di 19-01-2021 om 10:14

Roger Schmidt moet nog afwachten welke spelers hij dinsdagavond op kan stellen. Dan speelt PSV in het kader van het bekertoernooi een uitwedstrijd bij FC Volendam en de Duitse oefenmeester weet nog niet wie fit genoeg is.

De selectie van de Eindhovenaren had het zaterdagavond lastig met Sparta. Er werd met 5-3 gewonnen, maar de zware wedstrijd heeft zijn sporen nagelaten. "Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we hebben moeten leveren", laat Schmidt weten in een door PSV verspreid persbericht. "Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats."

Zeker is in ieder geval wel dat Het Andere Oranje bestreden zal moeten worden zonder Cody Gakpo, Mario Götze en Nick Viergever. De Duitse trainer verwacht een lastig karwei. "Met Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks in de Eredivisie aan het werk zien. Dat is voor mij één van de charmes van het bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen.

Daarbij roept Schmidt de vorige bekerwedstrijd, de uitwedstrijd bij De Graafschap die ternauwernood met 2-0 werd gewonnen, in herinnering. "Zij deden het ook goed en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale. Dat is vanzelfsprekend ook ons doel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws