FIFA verklaart de oorlog: spelers in Super League mogen niet naar EK en WK

FIFA verklaart de oorlog: spelers in Super League mogen niet naar EK en WK

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 12:26do 21-01-2021 om 12:26

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 12:39do 21-01-2021 om 12:39

De FIFA verklaart de oorlog aan de Super League. In een statement dat donderdag naar buiten is gebracht en is ondertekend door onder meer de UEFA, staat dat elke speler die deelneemt aan de Super League wordt uitgesloten van WK- en EK-deelname.

De voetbalelite praat al jaren over een Super League als vervanging van de Champions League, maar de plannen stuiten op veel weerstand van de FIFA. In het licht van 'nieuwe speculaties' ziet de wereldvoetbalbond zich genoodzaakt een fel statement te maken.

'Een dergelijke competitie zal niet worden erkend door de FIFA en andere federaties', luidt de verklaring, die is ondertekend door de voorzitters van de UEFA, AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL en OFC. 'Als een speler in de competitie uitkomt, wordt het hem verboden om deel te nemen aan toernooien die worden georganiseerd door de FIFA of andere federaties.'

Het betekent dat spelers deelname aan bijvoorbeeld het EK en WK kunnen vergeten als ze een wedstrijd spelen in de Super League. Tot in 2024 zijn de rechten voor de Champions League verkocht en ligt het format van het toernooi vast.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws