Ajax krijgt te maken met oude bekende: 'We hebben nog samen getraind'

Ajax krijgt te maken met oude bekende: 'We hebben nog samen getraind'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 23:30vr 22-01-2021 om 23:30

Zian Flemming speelt zondag met Fortuna Sittard tegen Ajax, de club waar hij werd opgeleid en tien jaar speelde. Van een debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers kwam het niet en dus hoopt de aanvallende middenvelder zich te laten zien.

Dit seizoen gaat het Flemming voor de wind. Hij trof negen keer doel en gaf drie assists in achttien officiële wedstrijden en hoopt dat tegen Ajax voort te kunnen zetten. "Honderd procent zeker dat wij het ze heel moeilijk kunnen maken", zegt de Fortunees tegen Voetbal International. "Voor hen is het op voorhand echt geen fijne wedstrijd. Druk programma, verre busrit, lastige omstandigheden en een tegenstander tegen wie het volgens mij nooit gemakkelijk gaat.."

Zelf kijkt de 22-jarige Amsterdammer vooral uit naar de confrontatie met Andre Onana. Er is Flemming veel aan gelegen om hem te verslaan. "Dat zou heel mooi zijn. We kennen elkaar, want we hebben nog samen getraind bij Ajax. Ik ga hem zeker testen zondag. In Amsterdam deden we het eerder dit seizoen ook al goed en verloren we geflatteerd, maar nu gaan we wel proberen een goed resultaat te halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws