Schmidt lacht om uitspraak Thomas: 'Ik heb een nieuw woord van hem geleerd'

Schmidt lacht om uitspraak Thomas: 'Ik heb een nieuw woord van hem geleerd'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 07:15zo 24-01-2021 om 07:15

Roger Schmidt is tevreden met de overwinning van zijn PSV op RKC Waalwijk van zaterdagavond. Het kostte de Eindhovenaren, die Noni Madueke uit zagen vallen met een hamstringblessure, veel moeite. De PSV-trainer geeft na afloop van de wedstrijd aan een nieuwe term van Ryan Thomas te hebben geleerd.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar het is het belangrijkste dat we hebben gewonnen", gaat Schmidt na de wedstrijd van start voor de camera van ESPN. "In deze periode is het niet altijd makkelijk om negentig minuten goed te spelen. Maar iedereen heeft alles gegeven en we maakten twee doelpunten."

Op de persconferentie niet veel later liet Schmidt weten een nieuwe term te hebben geleerd van Thomas. "Ik heb een nieuw woord van hem geleerd", zegt hij lachend. "Dit was volgens hem een echte 'working class-zege' en daar ben ik het mee eens. We hebben er hard voor moeten werken, nadat we in dertien dagen nu vijf wedstrijden hebben gespeeld en ook nog twee keer op kunstgras."

Ondanks de overwinning was er ook een flinke tegenvaller voor PSV: Madueke moest zich in de eerste helft laten vervangen met een hamstringblessure. Hij ging even naar de kant, probeerde het vervolgens weer, maar had al snel door dat het niet zou lukken. "We wilden hem er wel van afhouden, maar hij wilde het zelf nog proberen. Misschien was het de eerste keer dat hij dit meemaakt, dat is ook een kwestie van ervaring. Hij heeft tien meter nog gelopen ongeveer, waarin denk ik verder niks is gebeurd", sluit Schmidt af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws