'Bij Ajax gaat het hard, als ze goed seizoen hebben gehad gaat iedereen weg'

'Bij Ajax gaat het hard, als ze goed seizoen hebben gehad gaat iedereen weg'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 09:28zo 24-01-2021 om 09:28

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 09:29zo 24-01-2021 om 09:29

Zian Flemming maakt dit seizoen indruk bij Fortuna Sittard en neemt het zondagmiddag op tegen zijn oude ploeg Ajax. De middenvelder denkt terug aan zijn tijd in Amsterdam, waar alles niet vanzelf ging.

Er zijn nog maar weinig spelers over met wie Flemming in zijn periode bij Ajax heeft samengespeeld, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. "Bij Ajax gaat het natuurlijk heel hard, als ze een goed seizoen hebben gehad gaat iedereen weg. Ik heb nog wel met een paar jongens getraind, maar van mijn lichting is alleen Mazraoui er nog. Als ik er zo over nadenk."

Flemming brak uiteindelijk niet door in Amsterdam, onder meer omdat hij erg veel last had van groeipijnen. "Ik was altijd de kleinste, maar toen begon ik opeens te groeien. Dat ging heel hard, eigenlijk te hard. Ik ben er een jaar uit geweest. Dat maakte het heel lastig, het kon heel frustrerend zijn. Ik was er vrij relaxt onder, wist dat het wel goed zou komen."

Inmiddels schittert Flemming in het shirt van Fortuna en viert hij zijn doelpunten door zijn spierballen te tonen. "Dat komt door het hele verhaal hiervoor. Door de tegenslagen. Toen ik in de O19 van Ajax zat was dat klaar. Mijn lichaam was goed, ik merkte dat ik een van de beste spelers was. Toch kwam ik niet van dat stempel af dat ik niet wendbaar en snel genoeg was. Toen ik in een oefenwedstrijd twee keer scoorde, deed ik dat voor het eerst", sluit Flemming af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws