Verbazing over keuzes Ten Hag: 'Blind kan ook gewoon opbouwen als controleur'

Verbazing over keuzes Ten Hag: 'Blind kan ook gewoon opbouwen als controleur'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 11:14zo 24-01-2021 om 11:14

Gerard van der Lem mist een goede nummer tien bij Ajax. De voormalig assistent-coach van de Amsterdammers vindt dat Erik ten Hag moet kiezen voor een middenveld met één controleur.

"Als ik naar Ajax kijk, dan denk ik dat het probleem vooral op het middenveld ligt", zegt Van der Lem bij NH Sportcafé. "Tegen AZ hebben ze met Martínez achterin gespeeld en dat zou ik ook doen. Als je met Gravenberch en Klaassen op het middenveld speelt en met Blind daarachter, dan kan Blind ook gewoon opbouwen vanuit die positie. Hij is dan ook nog een extra slot op de deur, zoals voorheen Schöne deed."

Volgens Van der Lem hebben Gravenberch en Klassen daar ook baat bij. "Met Gravenberch en Klaassen heb je wat meer variatie dan met een tien. Ajax heeft geen goede tien, dus speel dan met Gravenberch en Klaassen, die er om de beurt bijkomen. Ze zoeken nog steeds naar een tien, zoals Bergkamp of Litmanen."

Rinus Israël vindt Quincy Promes in ieder geval geen optie achter de spits. Daar moet Ten Hag snel mee stoppen, betoogt de oud-Feyenoorder. "Als Promes speelt, dan moet hij toch gewoon aan de zijkant spelen?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws