'Bosz wil volgende Nederlander naar Leverkusen halen: transfersom van elf miljoen'

'Bosz wil volgende Nederlander naar Leverkusen halen: transfersom van elf miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 15:04di 26-01-2021 om 15:04

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 16:08di 26-01-2021 om 16:08

Peter Bosz staat op het punt om de volgende Nederlander naar Bayer Leverkusen te halen. De Bundesliga-club zou de onderhandelingen met Jeremie Frimpong al geopend hebben, zo meldt onder meer Daily Record.

Frimpong, bij Celtic omgetoverd tot rechtsback, staat op het punt om een transfer naar Leverkusen af te ronden. Verschillende Schotse media, waaronder Daily Record, begrijpen dat er met de deal een bedrag van ruim elf miljoen euro gemoeid is. De transfersom kan door bonussen nog verder oplopen.

Het zou een mooie transfer zijn voor Celtic, dat Frimpong in 2019 nog voor een kleine opleidingsvergoeding overnam van Manchester City. Neil Lennon, de manager van Celtic, geeft aan dat Frimpong wil vertrekken. "Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij wil gaan", geeft hij aan op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Hamilton. "Het is niet een kwestie van de afgelopen dagen, de interesse speelde op de achtergrond al een week of zes, zeven." De naam van de geïnteresseerde club noemt Lennon niet.

Frimpong kan bij Leverkusen ploeggenoot worden van Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah, die eerder deze transferperiode de overstap maakte van Manchester United naar Die Werkself.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws