Lijfsbehoud het doel van Petrovic: 'Dick zei: 'Dat is een fantastische club'

Lijfsbehoud het doel van Petrovic: 'Dick zei: 'Dat is een fantastische club'

29-01-2021 20:15 Laatste update: 20:18
28

Feyenoord-trainer Dick Advocaat gunt zijn assistent Zeljko Petrovic de overstap naar Willem II van harte. De 55-jarige Montenegrijn wordt in Tilburg weer hoofdtrainer in plaats van rechterhand, maar weet deze twee functies naar eigen zeggen prima te onderscheiden.

Petrovic wordt bij Willem II de opvolger van de ontslagen Adrie Koster, die door de club uit Tilburg de laan uit werd gestuurd vanwege de aanhoudende tegenvallende prestaties. Petrovic stelt tijdens zijn eerste interview in dienst van Willem II dat lijfsbehoud het doel is voor dit seizoen.

"We moeten ons focussen om in de Eredivisie te blijven en ik ben ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken", stelt de kersverse trainer. Bij Feyenoord was Petrovic assistent, bij Willem II is hij aangesteld als hoofdtrainer. Die switch gaat niet voor problemen zorgen, aldus Petrovic.

"Ik weet mijn rol als hoofdtrainer en assistent-trainer heel goed te scheiden. Ik ben een teamplayer, houd van samenwerken. Maar nu ben ik eindverantwoordelijk, ik ben nu degene die bepaalt hoe we het gaan doen."

Petrovic werd woensdag gebeld door Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, met de vraag of hij oren had naar de overstap naar Tilburg. "Toen heb ik gezegd dat ik dat eerst met Dick wilde overleggen, leek mij wel zo netjes. Advocaat gunt Petrovic de overstap naar Willem II van harte. "Dick zei: Dat is een fantastische club voor jou, die perfect bij je past."