Snel uitsluitsel in Haller-kwestie verwacht: 'Dan kan UEFA eigenlijk niet terug'

Snel uitsluitsel in Haller-kwestie verwacht: 'Dan kan UEFA eigenlijk niet terug'

03-02-2021 23:58
80

De schrik sloeg Ajax woensdag om het hart toen het zijn eigen spelerslijst voor de Europa League zag: uitgerekend recordaankoop Sébastien Haller ontbrak in de lijst, die uiterlijk deze week ingediend moest worden bij de UEFA. Waarschijnlijk moet donderdag al blijken of de Franse spits in actie mag komen tijdens het Europa League-tweeluik met Lille OSC.

Woensdag was het nog niet duidelijk waar het precies mis is gegaan: een fout van Ajax zelf óf een misverstand tussen de KNVB en de UEFA. De kans is aanwezig dat het eerste het geval is, aangezien de andere winteraankoop, Oussama Idrissi, wél is ingeschreven.

Ajax moet in ieder geval serieus vrezen dat het in Europa niet over zijn recordaankoop kan beschikken. "Als hij er niet op staat, is de kans groot dat hij niet goed is ingevoerd. En dan kan de UEFA eigenlijk ook niet meer terug", vertelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen aan ESPN. 'Als het in Amsterdam is misgegaan, dan kan Ajax slechts hopen dat de UEFA zich niet heel principieel opstelt', voegt De Telegraaf daaraan toe.

Naar verwachting schept de UEFA donderdag duidelijkheid in de kwestie-Haller. De naam van de Franse spits is wel opgenomen in het UEFA-overzicht met alle wintertransfers van de laatste 32 Europa League-deelnemers. Ajax begint op donderdag 18 februari aan zijn tweeluik met Lille: de return in Amsterdam is één week later.

Bekijk hier de volledige Europa League-selectie van Ajax