Groenendijk haalt uit naar oude club ADO: 'Wispelturig en zwalkend beleid'

Groenendijk haalt uit naar oude club ADO: 'Wispelturig en zwalkend beleid'

04-02-2021 11:48 Laatste update: 13:11
35

Alfons Groenendijk begrijpt weinig van de huidige situatie bij ADO Den Haag. De oud-trainer van de club uit de Hofstad bestempelt het beleid van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie als zwalkend en wispelturig.

Op de vraag hoe Groenendijk aankijkt tegen de situatie rondom de club, heeft de 56-trainer een duidelijk antwoord. "Tsja, daar word je niet vrolijk van. Het is opnieuw een moeilijk seizoen, waarbij het beleid zwalkt van links naar rechts", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

ADO nam afgelopen zomer afscheid van ervaren spelers, om zo ruimte te maken voor de jeugd. Dat pakte allesbehalve goed uit, zag ook Groenendijk. "In de eerste seizoenshelft hebben we de gevolgen allemaal kunnen zien van die keuze. En nu moeten er in alle haast weer ouderere spelers bij, zoals Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon, Marko Vejinovic en Youness Mokhtar."

Dat ADO momenteel strijdt tegen degradatie vindt Groenendijk erg jammer, maar de trainer vindt dat de club het aan zichzelf te danken heeft. "Het is zonde dat het nu allemaal als herstelwerk moet plaatsvinden, want je moet weer vol in de achtervolging om degradatie tegen te gaan. Het zijn herstelwerkzaamheden voor zwalkend en wispelturig beleid."