'Koeman was de enige met invloed en gezond verstand in de waanzin van Granada'

'Koeman was de enige met invloed en gezond verstand in de waanzin van Granada'

04-02-2021 14:55 Laatste update: 17:11
24

FC Barcelona won woensdagavond na verlenging met 3-5 van Granada en plaatste zich daarmee voor de halve finales van de Copa del Rey. De wedstrijd was bijzonder tumultueus, maar Ronald Koeman wist het hoofd koel te houden.

De Nederlandse trainer krijgt lof in El Mundo Deportivo voor zijn vermogen om rustig te blijven en de juiste beslissingen te nemen. Een kwartier voor tijd, toen Granada met 2-0 voor stond, besloot Koeman om Sergio Busquets te wisselen en Riqui Puig te brengen. Frenkie de Jong werd daardoor een linie teruggeschoven en hielp met zijn snelheid om de tegenstoten van Granada onschadelijk te maken.

Dat werkte, schrijft de krant. Daardoor kreeg het spel van Barça 'veel meer agressiviteit' en konden de Catalanen onder aanvoering van Lionel Messi en Antoine Griezmann toch nog een verlenging afdwingen. Daarin maakte Koeman nog een juiste beslissing: hij bracht Clément Lenglet voor Pedri na 105 minuten en een 3-3 stand, waardoor op defensief gebied alles geneutraliseerd werd en De Jong weer vooruit kon. De Nederlander maakte uiteindelijk de 3-4.

De krant concludeert dan ook dat er in de 'waanzin van Granada' maar één iemand was met gezond verstand en meer invloed dan het leek. Dat is een compliment dat Koeman in zijn zak kan steken.