PSV is na halfuur warm en wint dankzij Malen simpel van Twente

06-02-2021 18:21
158

PSV heeft de achterstand op Eredivisie-koploper Ajax in ieder geval voor één week verkleind tot vier punten. De ploeg van coach Roger Schmidt won mede dankzij een uitblinkende Donyell Malen eenvoudig met 3-0 van FC Twente.

De Tukkers hielden aanvankelijk nog keurig gelijke tred met PSV, dat de bal in de openingsfase veelvuldig aan de bezoekers liet. De beste kans was na een kleine twintig minuten zelfs voor Luciano Narsingh, die langs drie tegenstanders dribbelde maar vervolgens wild over schoot. Ook pogingen van Queensy Menig en Luka Ilic konden doelman Yvon Mvogo niet verontrusten en na een halfuur was het aan de andere kant wél raak. Joël Drommel zat nog aan de poging van Eran Zahavi, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van Malen: 1-0.

Plots had PSV de geest gevonden. Een scrimmage met Malen, Ihattaren en Zahavi leverde nog niet de 2-0 op, maar na 36 minuten had de Israëliër wel geluk. Malen stuurde Dumfries diep en de voorzet van de aanvoerder was op maat. Zahavi promoveerde de fraaie aanval met de punt van de schoen tot doelpunt. Daarmee was het verzet van Twente gebroken, maar verdere schade bleef voor rust uit.

Mocht de ploeg van Ron Jans nog enige hoop op een goed resultaat hebben gekoesterd, dan was dat na 53 minuten echter definitief voorbij. Malen passeerde Zerrouki en schoot heerlijk raak: 3-0. Hoewel Zerrouki nog één keer gevaarlijk voor het doel van Mvogo opdook, kwam PSV geen moment meer in de problemen. De thuisploeg nam flink wat gas terug en zag dat bij Luka Ilic de frustraties de overhand kregen. De Serviër mocht gaan douchen na een harde tackle op Zahavi en zijn rol in het daaropvolgende opstootje.

PSV zag Malen in de slotfase de kans op een hattrick laten liggen door een katachtige reflex van Drommel, maar kan zijn zegeningen tellen. Nummer drie Vitesse verloor immers met 1-0 bij sc Heerenveen, waardoor het verschil nu vijf punten is. De Eindhovenaren tanken bovendien vertrouwen voor de nieuwe krachtmeting met Ajax, woensdag in de KNVB Beker.